A lakásbiztosítás megkötése nem egyszerű feladat: rengeteg szempontot kell figyelembe venni, mérlegelni, hogy kihozhassuk belőle a legjobbat. Lényeges dolog, hogy biztosításunkat személyre szabjuk, hiszen mindannyian mást féltünk leginkább otthonainkban. Ki más tudhatná jobban, mire érdemes biztosítást kötni, mint egy biztosítós – Kovács Bernadett, a Generali tanácsadója mesélt a legfontosabb szempontokról a biztosítás megkötéséhez, és pár érdekes történetet is megosztott az elmúlt évekből.

Lakásbiztosítás

A Generali friss kutatásának adatai szerint

a hazai lakosság döntő része saját tulajdonú otthonban él.

Nagyjából egyenlő arányban lakásban (37%) és magánházban (40%), többgenerációs modellben csak a magyarok 3%-a tölti a mindennapokat. Hogy mit féltünk leginkább az otthonainkban?

A kutatás résztvevői elsöprő többséggel a családi emlékeket (31%) és elektronikai kütyüket (29%) találták nélkülözhetetlennek. Talán nem meglepő módon az előbbi mellett a nők, míg az utóbbi mellett inkább a férfiak tették le a voksukat. Ékszereket a válaszadók 5%-a, a drágább bútordarabokat 3%, értékes műtárgyakat pedig mindössze 2% félt leginkább.

A számunkra legmegfelelőbb lakásbiztosítás kiválasztása nem egyszerű feladat – érdemes szakember segítségét kérni, aki olyan eshetőségekre is felhívhatja figyelmünket, melyekre mi magunk nem gondolnánk.

Nézzétek meg a videót Kovács Bernadettel – tanulságos lesz!

A videó a HVG BrandLab produkciójában készült.

Tetszik ez a cikk?

Kattints és böngéssz további tartalmaink között!

The post Lakásbiztosítás: Mire köt biztosítást a biztosítós? appeared first on Generali Előrelátók Blog.

Bejelentkezés