Ismerős az érzés, hogy „velem ilyen úgysem történhet”? Gondoltál már arra, hogy komolyabb baleset esetén hogyan pótolnád a kieső jövedelmedet? Miből tudnád finanszírozni a felmerülő, akár magas költségeket? Hogyan gondoskodnál gyermekeidről, szeretteidről? Hogyan tartanád fenn a megszokott életszínvonalat? A váratlan dolgokra elég nehéz felkészülni, ám a balesetbiztosítás szolgáltatás mégis rengeteget segíthet egy ilyen helyzetben. Összeszedtük a legfontosabb tudnivalókat a balesetbiztosításról és a szolgáltatásokról.

Mit jelent a balesetbiztosítás?

A balesetbiztosítás egy kockázati biztosítás, vagyis a biztosító csak a biztosítási esemény bekövetkezésekor fizet. A biztosítási események a biztosítási szerződésben kerülnek meghatározásra.

Megköthető önállóan balesetbiztosításként, vagy kiegészítő biztosításként, ha például egy életbiztosítás részeként kötjük meg.

A megtakarításos életbiztosításokkal szemben a balesetbiztosításnál nincs megtakarítási elem.

Milyen esetekre érvényesek a balesetbiztosítási szolgáltatások?

Az alábbiakban azt járjuk körül, milyen esemény bekövetkezésekor és hogyan szolgáltat a biztosító, ha rendelkezünk megfelelő balesetbiztosítással.

Baleseti halálra vonatkozó biztosítás

Baleset miatti, a balesettől számított 1 éven belül bekövetkező halál esetén a biztosító kifizeti a haláleseti szolgáltatásra jogosult kedvezményezett részére az aktuális biztosítási összeget.

Baleseti eredetű maradandó egészségkárosodásra vonatkozó biztosítás

Lineáris térítéssel, a maradandó egészségkárosodás mértékével – melynek felülvizsgálata a balesettől számított 4 évig kérhető állapotromlás esetén – megegyező arányú biztosítási összeg kerül kifizetésre, vagy
Progresszív térítéssel, 25%-osnál alacsonyabb mértékű egészségkárosodás esetén, az egészségkárosodás mértékével megegyező, 25% feletti egészségkárosodás esetén ennél magasabb mértékű szolgáltatás, ezért hívjuk progresszívnek, azaz megnövelt mértékű a biztosítási összeg a károsodás mértékéhez képest (pl. 100%-os egészségkárosodás esetén a biztosítási összeg 225%-a) kerül kifizetésre, illetve
50%-ot meghaladó mértékű egészségkárosodás esetén egy összegű térítéssel, a biztosító kifizeti az aktuális biztosítási összeget.

TöbbMilliós Segítség balesetbiztosítás segítségével gondoskodhatsz egész családodról. Töltsd ki az alábbi űrlapot, és kollégáink készséggel segítenek!

Érdekelnek a témával kapcsolatos biztosítási megoldásaink?
Töltsd ki az alábbi űrlapot!

Hozzájárulok a fent megadott személyes adataimnak direkt marketing célú
kezeléséhez. Kijelentem, hogy hozzájárulásomat önkéntesen, az Adatkezelési
Tájékoztató
– különösen annak
a közvetlen üzletszerzési célú adatkezelésekre vonatkozó pontja – szerinti megfelelő
tájékoztatás
birtokában tettem meg.

Bővebben


Csonttörésre vonatkozó balesetbiztosítás

Csonttörés esetén balesetenként, a törések számától és súlyosságától függetlenül kifizeti a biztosító az aktuális biztosítási összeget.

Lágyrészek sérülésére vonatkozó biztosítás

Ficam, szalagszakadás, izomszakadás esetén – az események számától függetlenül – balesetenként fizeti ki az erre vonatkozó biztosítási összeget.

Baleseti kórházi napi térítés biztosítás

Baleset miatti, a balesettől számított két éven belüli kórházi fekvőbeteg-ellátás esetén a biztosító napi térítést fizet a kórházi ápolás időtartamára. Intenzív osztályon való tartózkodás esetén dupla biztosítási összeg kerül kifizetésre.

Baleseti műtéti térítés balesetbiztosítás

Baleset miatt szükséges, a balesettől számított két éven belül elvégzett műtétek esetén a biztosító kifizeti a biztosítási összegnek a feltételekben megadott műtéti lista alapján meghatározott százalékát; több egyidejű műtét esetén csak a legmagasabb százalékos besorolású műtét alapján.

Balesetenként azonban nincs korlátozva a műtétek száma, így egy balesetből kifolyólag több alkalommal is történhet szolgáltatás.

Égési sérülésre vonatkozó biztosítás

Baleset következtében elszenvedett égési sérülés esetén az égési sérülés fokától és kiterjedtségétől függően a biztosító kifizeti a biztosítási összeg feltételekben megadott százalékát.

A fejet érintő súlyos égés esetén a kifizetendő biztosítási összeget a biztosító megkétszerezi.

Baleseti keresőképtelenségi napi térítés

Balesetből eredő, a balesettől számított két éven belüli keresőképtelenség esetén a biztosító az önrész letelte után napi térítést fizet a biztosított számára. Egy balesettel összefüggésben legfeljebb 150 napra teljesít szolgáltatást a biztosító.

Közlekedési baleseti halálra vonatkozó biztosítás

Közlekedési baleset miatti, a balesettől számított egy éven belül bekövetkező halál esetén a biztosító kifizeti a haláleseti szolgáltatásra jogosult kedvezményezett részére az aktuális biztosítási összeget.

Közlekedési balesetből eredő maradandó egészségkárosodásra vonatkozó biztosítás

A biztosító az egészségkárosodás mértékével – melynek megállapítása a balesettől számított 4 évig kérhető! – megegyező arányú biztosítási összeget fizeti ki a biztosított számára.

Baleseti költségtérítés

Baleset következtében, a balesettől számított két éven belül felmerült, Magyarországon kiállított számlával igazolt mentési, szállítási és fogászati költségeket, valamint a gyógyászati segédeszközök beszerzésének költségeit téríti meg a biztosító a biztosítási összeg erejéig.

Továbbá a biztosítási összeg 50%-ig a biztosító megtéríti a baleset következtében szükséges fizioterápia, gyógytorna és balneoterápia, valamint a nem a magyar társadalombiztosítás által finanszírozott járóbeteg-szakorvosi vizsgálatok, ellátások, diagnosztikai vizsgálatok költségét.

Extrém sport baleset esetén fizet a biztosító?

Bizonyos sporttevékenységek során történt balesetekre nem terjed ki mindegyik balesetbiztosítás, azaz ezekben az esetekben nem történik kifizetés.

Többek között a következők lehetnek ezen sporttevékenységek:

privátrepülés / sportrepülés /
repülősportok (pl. paplanrepülés, léghajózás, siklóernyős repülés, motoros vitorlázórepülés, siklórepülés, sárkány- és ultrakönnyű repülés, hőlégballonozás, ejtőernyős ugrás, vitorlázórepülés, műrepülés, bázisugrás.

Fontos tudni, hogy ha a fenti tevékenységek bármelyikét űzöd, és szeretnél magadról egy balesetbiztosítással is gondoskodni, a TestŐr élet-, baleset- és egészségbiztosítás megfelelő opció lehet.

Balesetbiztosítás: hogyan lehet kötni?

Léteznek olyan balesetbiztosítások, amelyek általában előre összeállított csomagbiztosítások – ilyen például a TöbbMilliós Segítség a Generalitól, ahol

életkor és családi állapot szerint 4×4 csomagból választhatja ki mindenki a neki leginkább megfelelő balesetbiztosítási védelmet.

Vannak nagyon rugalmas, kockázati biztosítások, mint pl. a Generali Testőr biztosítása, ahol a baleseti kockázatok mellett haláleseti élet- és egészségbiztosítási elemek is választhatóak attól függően, ki milyen élethelyzetben van, és mire lenne szüksége.

Nemcsak a szolgáltatások köre, hanem a biztosítási összegek is személyre szabhatóak.

Érdekelnek a témával kapcsolatos biztosítási megoldásaink?
Töltsd ki az alábbi űrlapot!

Hozzájárulok a fent megadott személyes adataimnak direkt marketing célú
kezeléséhez. Kijelentem, hogy hozzájárulásomat önkéntesen, az Adatkezelési
Tájékoztató
– különösen annak
a közvetlen üzletszerzési célú adatkezelésekre vonatkozó pontja – szerinti megfelelő
tájékoztatás
birtokában tettem meg.

Bővebben


A harmadik típus, ahol balesetbiztosítási védelmet lehet szerezni, a különböző megtakarításos életbiztosítások, amelyeknél a megtakarítási cél mellett személyre szabható biztosítási védelem is megoldható egy biztosítási szerződésen belül. Ilyenek a MyLife életbiztosítások.

Érdemes a balesetbiztosításra úgy gondolni, mint egy autó casco-ra: legyen ott a háttérben, és a legjobb, ha sosem lesz rá szükség. Ha viszont megtörténik a baj, akár komoly anyagi segítségre számíthatunk általa.

The post Balesetbiztosítás: védelem váratlan helyzetekben appeared first on Generali Előrelátók Blog.

Bejelentkezés