A legújabb vezetést támogató rendszerek és technológiai fejlesztéseknek köszönhetően egy korszerű autó ma már képes intelligens másodpilótaként segítséget nyújtani a rövidebb és a hosszabb távú utakon is, hogy neked ne kelljen idegeskedned vezetés közben, és biztonságosabban tudj közlekedni. Térképet olvasni nem biztos, hogy tudó barátaid helyett inkább hívj segítségül néhány új kütyüt a vezetést támogató rendszerek közül, amelyek a vezetés terhének jelentős részét leveszik a válladról!

Szívesebben ülnél inkább egy önvezető autóba, amely bárhova elvisz téged, miközben te a hátsó ülésen dolgozol vagy pihensz? Sajnos erre még várnod kell egy kicsit, de az alapjául szolgáló autós technológia egyes elemei már most is elérhetők, és minden eddiginél könnyebbé – és biztonságosabbá – teszik az autózást.

A Generali a bonus-malus rendszeren túl külön is értékeli a kármenetes és biztonságos közlekedést. 20% díjkedvezményt kínál azoknak a 30 év alatti fiatal vezetőknek, akik balesetmentesen vezetnek és legalább B02-es bonus fokozatú a szerződésük a biztosítási időszakban.

Fedezd fel, milyen védelmet nyújt számodra – és a pénztárcád számára – a gépjármű-biztosítás, valahányszor a volán mögé ülsz! Töltsd ki az alábbi űrlapot az adataiddal, hogy kollégáink mihamarabb vissza tudjanak hívni!

Érdekelnek a témával kapcsolatos biztosítási megoldásaink?
Töltsd ki az alábbi űrlapot!

Hozzájárulok a fent megadott személyes adataimnak direkt marketing célú
kezeléséhez. Kijelentem, hogy hozzájárulásomat önkéntesen, az Adatkezelési
Tájékoztató
– különösen annak
a közvetlen üzletszerzési célú adatkezelésekre vonatkozó pontja – szerinti megfelelő
tájékoztatás
birtokában tettem meg.

Bővebben


Vezetést támogató rendszerek

Elérkezett a félig önjáró autók ideje – ha azonban kicsit tartasz még tőlük, vagy egyelőre nem férnek bele az anyagi keretedbe, válaszd az alábbi vezetést támogató kiegészítőket, melyek a hagyományos autókba is beszerelhetők! Az ütközéselkerülő rendszertől az automatikus vészfékig bezárólag biztosan te is megtalálod a számodra megfelelő eszközt, bármekkora legyen is a költségvetésed.

Ezeknek a vezetést támogató rendszereknek egyik legfontosabb előnye, hogy csak „asszisztálnak” – azonban a volán mögött még mindig te ülsz. Mindegy tehát, hogy mi van a motorháztető alatt, vagy a műszerfal mögött, az autót te irányítod – szóval mindig tartsd a kezed a kormányon, és az utat figyeld, ne a mobilodat!

Biztosan te is hallottál már olyan történetet, hogy a GPS be akart küldeni valakit egy munkálatok miatt lezárt útra vagy esetleg egy erdőbe. Ezek a történetek mind azt bizonyítják, hogy a vezetést támogató rendszerek és autós technológiák nem mindig érnek fel az emberi intelligencia szintjére. Ezekre az új elektronikus eszközökre tehát úgy érdemes gondolni, mint egy extra szempárra és valamivel élesebb reflexekre – nem pedig úgy, mint egy mindentudó sofőrre.

Milyen autós kiegészítőket választanak a magyarok?

Segíthet a technológia elkerülni egy balesetet?

Az „önjáró” szó nagyon felkapott mostanában, de valójában annyit jelent, hogy automata. Az automata fékezés, vészfékezés, és ütközéselkerülés lényege, hogy a számítógépes rendszer automatikusan reagál az útviszonyokra és a vezetési körülményekre, valamint rövid időre átveszi az irányítást a jármű felett. Radar, lézerek, és kamerák, valamint GPS-szenzorok segítségével észleli a potenciális veszélyt, és szükség esetén azonnal fékez vagy kormányoz. A hatása pedig tagadhatatlan:

egy tanulmány kimutatta, hogy az automata vészfék 37%-kal csökkentheti az autóbalesetek leggyakoribb formáját, a ráfutásos ütközések számát.

Jól jönne egy kis noszogatás, hogy lelassíts a sebességkorlátozásnál? Hajlamos vagy túl közel menni az előtted lassan haladó autókhoz? Akkor érdemes lehet beszereltetned egy intelligens sebességszabályozót, amely tulajdonképpen egy tempomathoz hasonlóan működik, csak éppen automatikusan szabályozza a sebességedet a forgalomtól függően.

Ha rosszul tűröd a monotóniát

Ha megőrülsz a dugóktól, a forgalmi torlódás asszisztens lehet a megmentőd, ez az eszköz ugyanis át tudja venni az irányítást, amikor a lassan haladó forgalomban kis sebességnél kell kormányozni, fékezni és gyorsítani. A célja az, hogy nyugodtabbá és biztonságosabbá tegye a közlekedést a számodra.

Az automatikus sávtartó asszisztens szintén rendkívül hasznos vezetést támogató rendszerek közé tartozik. Ez a kiegészítő kamera segítségével ellenőrzi, hogy megfelelően haladsz-e, és figyelmeztet, ha esetleg elhagynád a sávodat – sőt, akár vissza is tudja kormányozni az autót.

Emellett a holttérfigyelő rendszer vagy az adaptív fényszóró-szabályozás is komoly segítséget jelenthet az utakon.

Végezetül pedig ott van még a parkolás.

A parkolókban való koccanás a második leggyakoribb típusú ütközés, mivel az autók egyre nagyobbak, a helyek pedig egyre kisebbek.

Örülnél, ha az autód magától be tudna állni a kiszemelt helyre? Az okos autónak meg sem kottyan a hátramenetben való párhuzamos parkolás, neked pedig csupán egy gombot kell megnyomnod az autón hozzá.

Ne feledd – ezek a vezetést támogató rendszerek segítenek ugyan a balesetek megelőzésében, de ettől még a te figyelmed sem lankadhat! Mindig a vezetésre koncentrálj, amikor a volán mögé ülsz, bármennyi „asszisztens” álljon is a rendelkezésedre. Ha mégis bekövetkezne a baj, próbáld megőrizni a nyugalmadat, és hívd a 112-es segélyhívó számot!

Hasznos kiegészítő szolgáltatások casco biztosítás mellé

 

The post Segíthet a technológia elkerülni a baleseteket? appeared first on Generali Előrelátók Blog.

Bejelentkezés