Évről-évre egyre nő az elektromos autók népszerűsége. A Generali Biztosító friss, reprezentatív felméréséből kiderült, hogy a magyarok 16%-a, ha megtehetné, szívesen váltana elektromos vagy plug-in hibrid autóra. Azon autósok száma sem elenyésző, akik fontosnak tartják, hogy az elektromos autójukra casco biztosítást is kössenek.

Bebiztosítanád magadat és elektromos autódat a váratlan helyzetekre? Kényelmes és biztonságos megoldásokra vágysz? EV casco biztosításért, a kiegészítő szolgáltatások részleteiért és a biztosítási kritériumokért keresd fel a Generali weboldalát, vagy töltsd ki az alábbi űrlapot, hogy tanácsadó kollégáink mihamarabb felvehessék veled a kapcsolatot!

Érdekelnek a témával kapcsolatos biztosítási megoldásaink?
Töltsd ki az alábbi űrlapot!

Hozzájárulok a fent megadott személyes adataimnak direkt marketing célú
kezeléséhez. Kijelentem, hogy hozzájárulásomat önkéntesen, az Adatkezelési
Tájékoztató
– különösen annak
a közvetlen üzletszerzési célú adatkezelésekre vonatkozó pontja – szerinti megfelelő
tájékoztatás
birtokában tettem meg.

Bővebben


Egyre többen vennének elektromos autót

Egyre motiváltabbak az emberek azzal kapcsolatban, hogy lecseréljék a hagyományos gépjárműveiket elektromos autóra: a Generali Biztosító friss kutatása szerint minden 6. magyar váltana ilyen gépjárműre.

Ennek fő oka a válaszadók szerint,

a környezettudatosság (57%),
de a hagyományos üzemanyag árának növekedése (53%),
az innovatív technológia (45%) és nem utolsó sorban,
az ingyenes parkolási lehetőségek (36%) is ott vannak a legvonzóbb tényezők között.

Minden 6. magyar venne elektromos, vagy plug-in hibrid autót

Elektromos autó költségei

A Generali felmérése kitért arra is, hogy a beszerzési áron túl mely költségek riasztják meg leginkább a magyarokat a villanyautók kapcsán. A válaszokból egyértelműen kiderült, hogy a várható javítási– (52%) és alkatrészköltségek (46%), valamint az otthoni töltőpont kialakításának költségei (46%) veszik el az autósok kedvét az elektromos autóktól.

EV casco biztosítás már elektromos autókra is

A gépjárművet rendszeresen használók valószínűleg tisztában vannak azzal, hogy milyen komoly jelentősége van annak, hogy casco biztosítást is kössenek gépjárműveikre. A Magyar Biztosítók Szövetségének adatai szerint ugyanis a hagyományos kialakítású autó átlagkára 400-450 ezer forint körüli, egy elektromos autóé pedig 600-700 ezer forint körül lehet.

Nem meglepő, hogy ezzel az elektromos autó tulajdonosok is tisztában vannak: a kutatásból kiderült, hogy a válaszadók 58%-a fizetne casco-t elektromos autójára, ebből 42% az, aki önállóan, saját döntésből kötné meg a biztosítást, és mindössze 16% az, aki az e-autóra felvehető állami támogatás miatt tenné ezt meg (a sikeres pályázat feltétele).

Elektromos autó biztosítása: kgfb és casco a Generalinál

EV casco: speciális kiegészítők biztosításhoz

A Generali Biztosító EV casco csomagjaiban minden ügyfél egyéni igényei szerint választhatja ki, hogy milyen kiegészítő szolgáltatásokra van szüksége: az Optimál Prémium csomag például az alapkockázatok – lopáskár, töréskár, elemi kár, üvegtöréskár– mellett ingyenes töltőlopás biztosítást  és 17 fix szolgáltatást is kínál. De lássuk, melyek az elektromos vagy plug-in hibrid autó számára kínált speciális kiegészítők:

A töltő lopás biztosítás ingyenesen képezi az EV casco részét: fedezetet nyújt az elektromos autó töltőkábelének töltés közbeni ellopására, vagy a jármű fali töltőjének és/vagy töltőkábelének betöréses lopására.

A választható Akkumulátor assistance szolgáltatás akkor nyújt segítséget, ha a tisztán elektromos gépjármű akkumulátora lemerül vagy meghibásodik, és emiatt menet képtelenné válik – ilyen esetben az autómentő segít, hogy a gépjármű eljusson a javítóműhelybe, vagy lemerülés esetén a legközelebbi töltőállomásig.

Ez a szolgáltatás Plug-in hibrid járművekre nem köthető, ám náluk elérhető a hibás tankolás biztosítás: a Generali Biztosító 50 000 Ft / év határig díjmentesen téríti azokat a károkat, amelyek azért keletkeznek az autóban, mert nem az előírt üzemanyagot tankolták bele Magyarország területén.

A másodlagos villámkár esetén is segítünk: ez a kiegészítő biztosítás is az EV cascóhoz választható, és az elektromos autóban, valamint annak fali töltőegységében és elektromos töltőkábelében másodlagos villámcsapás következtében keletkező károkra nyújt fedezetet.

EV casco: kiegészítők, amikre érdemes gondolni

Vételár garancia biztosítás

A Vételár garancia kiegészítő az EV cascóhoz választható kiegészítő, ami a biztosított gépjármű totálkára vagy lopása esetén segít. A szolgáltatás megtéríti az ellopott, vagy totálkáros autó kárkori értéke és a vételár közötti különbözetet. Vételárkori érték vagy a számlával igazolható, vagy az Eurotax katalógus által megadott értéket veszi figyelembe a biztosító. Ezt a különbözetet pluszban kapod meg az alapkockázatban – lopás vagy töréskár – megtérített összeg felett.

A gumiabroncsra is figyelmet fordítunk

Telefonon és online is igénybe vehető a Műszaki hiba és defekt assistance a Ghelp szolgáltatásaink részeként, ami olyan helyzetekben nyújt segítséget, amikor az autó műszaki okokból menetképtelenné válik, vagy a gumiabroncs defektes lesz. Helyszíni javítást biztosítunk, vagy ha ez nem lehetséges, akkor a legközelebbi szervízbe szállítjuk az autód.

A gumiabroncs pótlására is gondolunk: a Gumiabroncs defekt biztosításunk akkor fizet, ha az autód gumiabroncsa defekt miatt megsérül, és javítással sem hozható helyre. Ekkor az új gumiabroncs beszerzéséhez átalány költséget térítünk abban az esetben, ha a sérült gumiabroncs legfeljebb 60 hónapos.

Elektromos és hibrid autók biztosítása: mire kell figyelni?

The post EV casco: kiegészítő szolgáltatások a biztosítás mellé appeared first on Generali Előrelátók Blog.

Bejelentkezés