Neked is 2022. január 1-jén jár le a kgfb szerződésed? Épp kötelező váltás előtt állsz? Ha igen, akkor legkésőbb december 1-jén éjfélig kell eljuttatnod az aktuális szerződésed felmondását a jelenlegi biztosítótársaságodhoz, majd mielőbb, de legkésőbb 2021. december 31-ig kell megkötnöd új szerződésedet – hívja fel a figyelmet közleményében a Magyar Biztosítók Szövetsége.

Érdekelnek a Generali kgfb ajánlatai? Bevetnéd a kötelező biztosítás kalkulátor használatát? Kattins a linkekre, és tájékozódj ajánlatainkról, szolgáltatásinkról! Ha pedig kitöltöd az alábbi űrlapot, tanácsadó kollégáink hamarosan visszahívnak, így egész biztosan nem csúszol majd ki a határidőből.

Érdekelnek a témával kapcsolatos biztosítási megoldásaink?
Töltsd ki az alábbi űrlapot!

Hozzájárulok a fent megadott személyes adataimnak direkt marketing célú
kezeléséhez. Kijelentem, hogy hozzájárulásomat önkéntesen, az Adatkezelési
Tájékoztató
– különösen annak
a közvetlen üzletszerzési célú adatkezelésekre vonatkozó pontja – szerinti megfelelő
tájékoztatás
birtokában tettem meg.

Bővebben


Kötelező váltás: új kedvezmények a Generalinál

2010 után a szerződési évforduló napja már a gépkocsi megvásárlásának időpontjához kötődik, de még mindig sokan “ragadtak benne” a korábbi kampányidőszakban, amikor mindenkinek csak novemberben lehetett biztosítót váltani – tájékoztat a MABISZ.

Mint írják, a mintegy 5,7 millió kgfb-szerződésből még mindig több mint 1 millió számít érintettnek, köztük 580 ezer magántulajdonban lévő személygépkocsi üzemben tartója.

Kötelező biztosítás: Ki felel a károk megtérítéséért?

A korábbi évekhez hasonlóan kötelező váltás esetén továbbra is sok kedvezményt lehet igénybe venni, ráadásul a lakossági ügyfelek számára a kedvezmények tovább egyszerűsödtek. A 2022-es évre a Generali Biztosító is megújította kedvezmény struktúráját:

Home office kedvezmény

Reagálva a koronavírus okozta járványhelyzetre, egyebek mellett bevezettük a Home office kedvezményt, amit többek között akkor kérhet az ügyfél, ha legalább heti 2 munkanapot otthon dolgozik a biztosítási időszakban.

De más újdonság is van a kedvezmények között. Értékeljük például a kármentesen vezető fiatalokat is:

20% kedvezmény járhat a 30 év alatti vezetőnek, ha legalább B02-es a bonus fokozatuk az új biztosítási időszakban.

A kedvezmények mellett idén megújultak a kiegészítő szolgáltatásként kérhető assistance szolgáltatások is. A Ghelp keretén belül már nemcsak telefonon, de online is kérhető a segítség

a Baleseti assistance,
a Műszaki segítségnyújtás, és
a díjmentes Autós segélyvonal szolgáltatásoknál.

Kötelező váltás: minden tízedik autós vált

Fontos megemlíteni, hogy aki elégedett a meglévő biztosítási csomagjával, annak ezúttal nincs teendője.

Mindenkinek érdemes azonban időről-időre felülvizsgáltatni a meglévő szerződéseit is.

A Szövetség közleményéből az is kiderül, hogy a mostani kampányban érintettek díjszintje lényegesen alatta marad a teljes állomány díjszintjének, mivel döntő részben tizenegy évnél is idősebb gépjárművekről van szó. A magántulajdonban lévő személygépkocsik üzemben tartóinak 88%-a B10 kategóriában van.

Az elmúlt évek tapasztalatai alapján nagyjából minden tízedik autós vált biztosítót ezekben a napokban, vagyis dönt a kötelező váltás mellett – írja a MABISZ.

Kötelező felelősségbiztosítás nélkül

A Magyar Biztosítók Szövetsége felhívja azok figyelmét, akik valamilyen ok miatt nem rendelkeznek kötelező felelősségbiztosítási fedezettel, hogy tanulmányozzák át a múlt héten közzétett, 2022-es évre vonatkozó fedezetlenségi díjtáblázatot.

Tavalyhoz képest a díjak átlagosan 7%-kal emelkedtek, így személygépjárművek esetében – gépjármű-kategóriától függően – az üzemben tartónak

600-1290 Ft-ot kell fizetni azokra a napokra, amelyeken a gépjármű nem rendelkezett érvényes kgfb szerződéssel.

Autóbuszok esetében a fedezetlenségi díj – a busz férőhelyszámától függően – 900-5570 Ft-ot tesz ki, tehergépkocsik esetében pedig akár a 4560 Ft-ot is elérheti naponta.

A biztosítók a szerződéskötéskor kötelesek meggyőződni arról, hogy a szerződő eleget tett-e a korábbi biztosítási időszakokban fennálló díjfizetési kötelezettségének. A jogszabály nem ad lehetőséget a fedezetlenségi díj elengedésére.

Ideiglenes forgalomból kivonás

Az a tény, hogy a jármű hosszabb ideig nincs használatban, senkit sem mentesít a törvény szerinti biztosítási kötelezettség alól. Azok, akik hosszabb ideig nem használják járművüket, és nem szeretnének erre az időszakra biztosítási díjat fizetni,

a forgalomból történő – ideiglenes – kivonás lehetőségével élhetnek.

A Belügyminisztérium friss adatai szerint a segédmotoros kerékpárok nélkül figyelembe vett magyarországi gépjárművek közül több mint 84 ezer gépjármű nem rendelkezett érvényes kgfb-szerződéssel. Ők nemcsak a fedezetlenségi díj megfizetését kockáztatják, hanem abban az esetben, ha balesetért felelősek, úgy az okozott, akár több millió forintos kárt is meg kell téríteniük.

Az ilyen balesetek vétlen károsultjainak kártalanítását a MABISZ kezelésében lévő, elkülönített Kártalanítási Számláról intézik, a Szövetség pedig a törvényi előírás alapján az úgynevezett regressz eljárás keretében hajtja be a kérdéses összeget a károkozón.

Tényleg van szezonalitásuk a baleseteknek?

Ezáltal évente mintegy 1 milliárd Ft folyik be a Kártalanítási Számla részére, amely összeget a MABISZ teljes egészében a biztosítatlan és ismeretlen járművek által okozott károk megtérítésére fordítja. Tavaly a Magyar Biztosítók Szövetségeének Ügyfélszolgálatához 428, idén október végéig pedig 517 megkeresés érkezett a biztosítással nem rendelkező gépjárművek károkozása témájában – tájékoztat a Szövetség.

Kis autó, nagy baleset? A nagyobb valóban biztonságosabb?

Videó: Mi a teendő egy kisebb autóbaleset esetén?

Kötelező és ajánlott tartozékok az autóban

The post Kötelező váltás: Neked is január 1-jén jár le a szerződésed? appeared first on Generali Előrelátók Blog.

Bejelentkezés