Ahogyan azt az elmúlt év és az egész világra kiható, koronavírus okozta járvány bebizonyította, bármikor olyan helyzetben találhatjuk magunkat, amelyre nem számítottunk. Életünk egyik pillanatról a másikra gyökeresen megváltozhat. Noha bizonytalan, gyorsan változó és kiszámíthatatlan világunkban nehéz előre tervezni, vannak olyan területei az életünknek, amelyek esetében mindenképpen érdemes előre gondolkodni. Ilyen például a gyermekeinkről való gondoskodás.

Fel kell tennünk magunknak a kérdést. Felkészültek vagyunk a váratlan szituációkra? Mihez kezdünk, ha baleset ér minket, súlyos betegek leszünk, vagy esetleg keresőképtelenné válunk? Akkor is tudunk majd gondoskodni gyermekeinkről és biztosítani a család megfelelő anyagi helyzetét? Mik a lehetőségeink, ha gyermekünkkel történik valami? Komoly kérdések, melyekkel érdemes foglalkozni, és amikre manapság már számos megoldás kínálkozik.

“Én úgysem leszek beteg”

Bizonyára mi magunk is gyakran mondogatjuk vagy halljuk barátainktól az ismerős mondatokat: “Én úgysem leszek beteg. Velem úgysem történhet baleset.”

Legtöbben ösztönösen elutasítjuk a súlyos megbetegedés vagy kiszámíthatatlan baleset gondolatát, és bár nem szívesen ismerjük be, sajnos bármikor szembe találhatjuk magunkat egy váratlan élethelyzettel. Bármikor érhet minket baleset vagy kialakulhat egy betegség. Akár még az is előfordulhat, hogy ez hosszú távon, gyökeresen változtatja meg addig megszokott életünket.

A nagy kérdés tehát: felkészültek vagyunk a váratlan helyzetekre? Meg tud birkózni a családunk azzal, ha a szülők valamelyikénél súlyos megbetegedést diagnosztizálnak? Van elég megtakarításunk arra a helyzetre, ha valaki a családunkban hosszabb távon keresőképtelenné válik? Ne felejtsük el: örökmozgó, virgonc gyermekeinkkel is bármikor történhet nem várt esemény! Tudunk mihez nyúlni, ha gyermekünk egy családi kirándulás alkalmával vagy egy nyári táborban súlyos balesetet szenved?

Tervezz előre önmagad, a család és a gyermekeid védelméért!

Tisztában kell lennünk azzal, hogy baleset, betegség, vagy egy váratlan helyzet esetén segítségre, támogatásra lehet szükségünk. Kiszolgáltatottá válhatunk, a felmerülő költségek és az esetlegesen kieső jövedelem pedig akár anyagi biztonságunkat veszélyeztethetik. Mindez pedig családunk mindennapjaira és életszínvonalára is befolyással lehet.

A nyári időszak közeledtével még inkább előtérbe kerülhet gyermekeink védelmének, biztosításának kérdése. A szünidő alatt ugyanis megnő az esély a balesetekre. Az elmúlt évek statisztikái alapján átlagosan körülbelül félmillió gyermeket látnak el kórházakban balesetből eredő sérülés miatt évente. A MABISZ (Magyar Biztosítók Szövetsége) tájékoztatása szerint a közlekedési balesetet szenvedő 14 év alatti gyermekek nagy részével a nyári szünet alatt történik meg a baj.

Kockázati személybiztosítások: készülj fel még ma!

Míg felnőttkorban a hirtelen balesetektől eltekintve általában a helytelen életmódból fakadnak az egészségügyi kockázatok (például mozgásszegény életmód, egészségtelen étkezés, dohányzás, alkoholfogyasztás), addig a gyermekeknél a balesetekre fontos különösen odafigyelni.

Szerencsére ma már számos lehetőség és konstrukció közül választhatunk, ha kockázati összegbiztosítást kötnénk. A Generali TestŐr biztosítása különösen előnyös lehet, ha a család több tagját is biztosítani szeretnénk egy szerződésen belül. A biztosítás rugalmasan személyre szabható. A 22 szolgáltatás közül azokat a kockázati elemeket lehet beemelni a szerződésbe az egyes családtagok részére, amelyre valóban szükség van, és olyan biztosítási összeggel, amelyet megfelelőnek tartunk. De van lehetőség arra is a Generalinál, hogy megtakarítással kombinált életbiztosítás keretén belül rendelkezzünk kockázati összegbiztosítási védelemmel.

Az egészségmegőrzés és a jövő váratlan helyzeteire való felkészülés a járványhelyzetben még inkább a középpontba került. Így április 17-től érvényes kampányának keretében a Generali az első 500 új, akciós feltételeknek megfelelő TestŐr, Private Care, MyLife vagy MyPlan biztosítást kötő ügyfelének egy UV sterilizáló dobozt ajándékoz, mellyel a felhasználók fertőtleníthetik a mobiltelefonjukat, kulcstartójukat, illetve egyéb kisebb használati tárgyaikat.

Felkeltettük az érdeklődésed? Töltsd ki az alábbi űrlapot, hogy kollégáink megkereshessenek személyre szabott ajánlataikkal!

Érdekelnek a témával kapcsolatos biztosítási megoldásaink?
Töltsd ki az alábbi űrlapot!

Hozzájárulok a fent megadott személyes adataimnak direkt marketing célú
kezeléséhez. Kijelentem, hogy hozzájárulásomat önkéntesen, az Adatkezelési
Tájékoztató
– különösen annak
a közvetlen üzletszerzési célú adatkezelésekre vonatkozó pontja – szerinti megfelelő
tájékoztatás
birtokában tettem meg.

Bővebben


The post Kockázati személybiztosítások: Hogyan tervezzünk előre? appeared first on Generali Előrelátók Blog.

Bejelentkezés