Aktív és passzív pihenés? Beköszöntött a nyár és sokunk most kezdi el tervezni a napsütéses hétvégék programjait vagy akár a hosszabb kirándulásokat. Aki aktív és passzív kikapcsolódásra is vágyik, annak kiváló program lehet a bringázással egybekötött strandolás. Szerencsére manapság egyre több kiépített, biztonságos bicikliúton közelíthetünk meg népszerű vízpartokat, ahol a laza sportot követően kellemesen pihenhetünk. Lássuk, mely kerékpárutak mentén találunk egyszerre hűsítő strandot és érdekes látnivalókat.

Aktív és passzív pihenés: 5 strand, ami elérhető biciklivel

Gyönyörű balatoni táj, egyedülálló kilátópontok

A Balatonfüredről induló és Tihanyba érkező bringatúra mindössze 24.6 km, ezért akár gyerekekkel is jól teljesíthető. A kirándulás során elhaladhatunk az Apáti templomrom mellett. Az épületet 1999-ben az Apáti templomrom Helyreállítási Alapítvány újjáépítette, így az manapság már további kikapcsolódási lehetőséget nyújtva többek között koncerteknek is otthont ad.

Innen tovább haladva a Sajkodi öböl mellett vezet a túra, ahol egy nyugodt, füves területen fürdőzésre is van lehetőség meseszép kilátással, büfével, valamint vízibicikli- és kajakkölcsönzővel. A csobbanás után a tihanyi félsziget legszebb útjain bringázhatunk, megtekinthetjük a 30 hektáros Belső-tavat. Aki a tó közepéről szeretne gyönyörködni a természetben, az csónakot bérelhet a parton.

Somogyi kirándulás a déli part szerelmeseinek

A 34.9 km hosszú, kis szintkülönbséggel rendelkező dél-balatoni túra akár kevésbé edzetteknek és idősebbeknek is kiváló lehetőséget kínál. Az útvonal

Balatonfenyves,
Balatonkeresztúr,
Balatonújlak és
Kéthely településeket érinti.

Rengeteg program vár ránk, akár a vízben, akár a parton a hűvösebb időben: kagylókat gyűjthetünk, hattyúkat figyelhetünk meg, és felfedezhetjük a környék élővilágát. Balatonmáriafürdő mellett elhaladva az Őz utcai szabadstrandon meg lehet mártózni és felfrissülni.

Kéthelyen a Vár utcában találhatjuk annak a 16. századi, négyszögletes, apró palánkvárnak a nyomait, mely a törökök ellen szolgált – a végvárvonal előtt – védelemül. Balatonkeresztúron pedig megtekinthető a ma Bél Mátyás Látogatóközpont és Vendégház néven ismert barokk Festetics-kastély.

Aktív és passzív pihenés: kerékpárral Budapestről Szentendréig

Az sincs nagy bajban, aki Budapestről szeretne indulni. A fővárosból startolva Szentendre 42 km tekerés után érhető el. Mindezt jó minőségű, kiépített utakon tehetjük meg. A bringások kedvenc megállóhelyei közé tartozik a hangulatos Római-part és a fehér homokos parttal csábító Lupa-tó.

Ez utóbbinál számos kikapcsolódási lehetőség, sportpályák és vízi élménypark is vár ránk. Egy hűsítő strandolás után tovább tekerhetünk a Duna-parton Szentendrére, ahol a festői táj mellett a hangulatos várost is megtekinthetjük.

A Szabadtéri Néprajzi Múzeumba, a Skanzenbe ellátogatva Magyarország népi építészetét, lakáskultúráját és életmódját ismerhetjük meg.

Kezdő bringásként és gyerekekkel is: Velencei-tókör

A Velencei-tavat – egy nagyon rövid szakaszt leszámítva – szinte teljesen körbeveszi az autós forgalomtól elválasztott kerékpárút, ezért nagyon népszerű útvonal a családosok körében. Komolyabb fizikai felkészülés nélkül is bátran elindulhat bárki, hogy körbetekerje a tavat, a mintegy 30 km-es túra során ugyanis csak néhány emelkedővel találkozhatunk.

Útközben pihenőt tarthatunk és színesíthetjük a programot a partmenti büfékben egy-egy lángos, fagylalt vagy éppen halászlé elfogyasztásával. Strandolhatunk a Velence-korzón vagy Pákozdon megállva megtekinthetjük a Domb utcában Miskahuszár 13 méter magas szobrát.

„Kis Tisza-tó Kör”: gépjárműforgalomtól mentes, könnyed túra

A Kis Tisza-tó Kör 64,5 kilométeres útvonalát szintén védett, autómentes kerékpárúton tekerhetjük le. A tóparti bringázás izgalmas látványt nyújt: vadregényes természeti környezetében mintegy kétszáz madárfaj és ötven halfaj lelhető fel.

Az abádszalóki strandon mindenképp érdemes megállni, az óriáscsúszda mellett a jet-skit, vízi bobot és a wakeboardot is kipróbálhatjuk. A gáton épített kerékpárúton tovább haladva érhető el Poroszló, itt az Ökocentrumban megtekinthető Európa legnagyobb édesvízű akváriumrendszere.

Aktív és passzív pihenés: izgalmak, élmények és nem várt események

A vakáció a pihenésről és a kikapcsolódásról szól, de

ilyenkor is figyelnünk kell saját biztonságunkra és értéktárgyainkra.

Sajnos előfordulhat, hogy ellopják vagyontárgyainkat. A pórul járt nyaralóknaksegítséget kínál a Generali Biztosító.

Nyári vakáció csomag

A Generali lakásbiztosítással rendelkezők június 15. és szeptember 25. között 3 ingyenes szolgáltatást vehetnek igénybe a nyári vakáció csomag keretein belül:

 térítést nyújtunk, ha a strandon ellopják a – a feltételekben meghatározott – vagyontárgyaidat. (a vagyontárgy eltulajdonítását rendőrségi feljelentéssel és jegyzőkönyvvel kell igazolni.)
fizetünk, ha elveszíted a személyi okmányaidat, vagy azokat ellopják vagy megsemmisülnek (ideiglenes és állandó személyazonosító igazolvány, lakcímkártya, adóigazolvány, TAJ-kártya, diákigazolvány, útlevél)
kárpótlást nyújtunk , ha ellopják a kerékpárodat (a vagyontárgy eltulajdonítását rendőrségi feljelentéssel és jegyzőkönyvvel kell igazolni).

A fenti szolgáltatások eseményenként legfeljebb egy alkalommal vehetők igénybe és esetenként maximum 50.000 Ft értékben téríti meg a kárt a Generali.

Az ajándék szolgáltatások a fent megjelölt időszakon belül megkötött, új lakásbiztosítás esetén is igénybe vehetőek!

A biztosítás kiterjed több mint 40 európai országra, illetve az Európán kívül fekvő területek közül egyebek mellett a Kanári-szigetekre, az Azori-szigetekre, Ciprusra, Egyiptomra és Marokkóra is.

The post Aktív és passzív pihenés egyszerre? – Lehetséges! appeared first on Generali Előrelátók Blog.

Bejelentkezés