A téli hideg és a havazás sok fejfájást tud okozni a lakástulajdonosoknak: ugyanis a lakáskárokkal kapcsolatban felmerülő költségek több mint kétharmadáért az időjárási és a vízkárok a felelősek. A Generali Előrelátók Blogon összegyűjtöttünk néhány egyszerű lépést, melyekkel megóvhatod otthonodat a zord időjárás veszélyeitől.

Megmutatjuk, hogy egy jól összeállított Házőrző lakásbiztosítás megkötésén túl mit tehetsz még az otthonod biztonságáért.
Belülről is védd a házat!

Sokan már a tél beállta előtt igyekeztek felkészíteni otthonaikat a télre és a rendkívüli hidegre, de a legtöbben ilyenkor csak a ház külsejével foglalkoztak. Ez azonban nem elég. A belsejére is figyelmet kell fordítanod. Itt az egyik legfontosabb teendőd az, hogy

rendszeresen ellenőriztesd a kazánodat, valamint
kitisztíttasd a kéményeket és a kandallókat/kályhákat.

Folyamatosan ellenőrizd, jól záródnak-e a külső nyílászárók! Hosszú távon a jobb szigetelés biztosításához érdemes lehet megfontolni a két- vagy akár háromrétegű üvegek beszereltetését is. A hideg levegő beáramlásának megakadályozásához ragassz tömítőszalagot az ajtókra és az ablakokra. Célszerű néhány vastagabb sötétítőfüggönyt is beszerezni, hiszen ezek is segíthetnek jobban benntartani a meleget, ha behúzva tartod őket azokban az időszakokban, amikor éppen nem süt be az ablakokon a nap.

Lakásbiztosítás: Jelek, amelyek bajra utalhatnak otthon című cikkünkben korábban beszámoltunk róla, hogy hazánkban a csőtörés az egyik leggyakoribb biztosítási káresemény, különösen a téli hónapokban. Társaságunkhoz 2019-ben közel 50 000 vízkárral kapcsolatos bejelentés érkezett – pedig megfelelő előrelátással sok eset megelőzhető lenne.

Bejelentkezés